WORKSHOPS

______________

Een exclusieve workshop op een bijzondere locatie in Den Haag, die de hele zondag (van 11-16 uur) duurt, inclusief ontvangst met koffie en lekkers, een heerlijke lunch en een optionele borrel.  Kortom een totale verwendag die je jezelf kunt gunnen.
Je maakt die dag twee kunstwerkjes met goede materialen en de schilderijen worden op een speciale manier nabewerkt.
Een workshop Meditatieve Kleurkunst is anders dan andere schilderworkshops. Het gaat,naast creativiteit en schilderen, om innerlijke zaken en samenwerking. De werking van kleuren, astrologie, numerologie en meer.
Creativiteit zit in ieder mens, je moet er alleen je denken voor kunnen uitzetten, loslaten en gaan!
Het aantal deelnemers is beperkt!  Minimaal 5 en maximaal 11 mensen.

Heb je zin om een workshop meditatieve kleurkunst te volgen dan kan dat.
Deze workshop vindt tot zes mensen plaats in mijn atelier en boven het aantal van zes op een andere lokatie en duurt van 11-16 uur.
Je kunt uiteraard kiezen uit de volgende smaken.

VERSCHILLENDE SMAKEN
BASISWORKSHOP MEDITATIEVE KLEURKUNST

De basisworkshop behandelt naast het schilderen, astrologie, numerologie en betekenis van kleur. Je leert jezelf nog beter kennen en brengt dat meteen in de praktijk. Je schildert op muziek en werkt met goede materialen. De resultaten worden uitgelegd, er wordt gekeken naar kleur en vorm, wat de betekenis daarvan is en wat het schilderij voor je kan doen…..

MEDITATIEVE KLEURKUNST EN FENG SHUI

Dit deel behandelt naast het schilderen vanuit je gevoel Feng Shui, oftewel de kunst van het plaatsen, indelen en vormgeven van je leven. Energie moet stromen zowel in je leven als in je huis. Je huis is een weerspiegeling van je leven. Dus als er iets niet helemaal stroomt in je leven kun je dat vrijwel altijd terugvinden in je huis. En als er ergens in je huis of leven een energiestroom stagneert kun je in je schilderijen elementen aanbrengen die er voor zorgen dat die energie weer gaat stromen. Ofwel door kleurgebruik, ofwel door vormgebruik ofwel door de plek waar je het schilderij uiteindelijk gaat ophangen. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag met je geldhoek , je relatiehoek, je carrièrehoek etc. Uiteraard ga je op de dag zelf goed begrijpen waar het over gaat en kun je gericht aan de slag.

MEDITATIEVE KLEURKUNST EN KAARSVLAMLEZEN

Dit deel behandelt naast het schilderen vanuit je gevoel het orakel kaarsvlamlezen. Het leren formuleren en omschrijven van je wens en je levensdroom. Zelf kaarsvlamlezen en de symbolische tekening die daaruit volgt omzetten in schilderkunst. Een mystieke en interessante belevenis.

MEDITATIEVE KLEURKUNST, SYMBOLIEK EN SIGNALEN

Dit deel behandelt naast schilderen vanuit je gevoel symboliek en signalen. Wat is symboliek in het algemeen, welke symbolen horen bij jou (bewust of onbewust) wat zijn signalen, welke signalen heb je gedurende je leven ontvangen en wat heb je ermee gedaan. Welke tekenen zijn er kortgeleden op je pad gekomen en wat ga je ermee doen. Uiteindelijk gaat het erom dat je de signalen en de symboliek voor jou gaat laten werken. Jij zorgt voor betekenis.

je gaat een visionboard maken, jouw symboliek en jouw signalen verwerkt in een wens of toekomstdroom
en daar vervolgens met verf op doek mee aan de slag. Weer een nieuwe techniek. En weer twee kunstwerkjes. 

Engel en Beschermengel

Als ik een veertje voor mijn neus naar beneden zie dwarrelen roep ik altijd meteen ‘er komt een engel voorbij!’ en dan voel ik me instant blij

 

Engelen bestaan.

Daar ben ik van overtuigd. 

Beschermengelen zijn er om ons te beschermen .

Ook door er gewoon te zijn

Door onvoorwaardelijke liefde te geven.

Het enige wat wij hoeven te doen is ons openstellen

openstellen voor deze ‘hulplijn’ en liefdesstroom.

Goden en Godinnen

Alle goden en godinnen uit diverse werelddelen staan voor een bepaald gedrag.

Zeus is de oppergod, Venus de godin van de liefde, Thor God van de donder, Bastet de kattengodin. Bridget de godin van de creativiteit, Dionysus de god van plezier en feest, Diana Godin van de Jacht…

Ook wij hebben bepaald gedrag dat overeenkomt met bepaalde goden en godinnen.

Welke God of Godin ben jij?

Dat gaan we deze dag lekker uitvinden en vormgeven.

Dieren en hun betekenissen
sinistra) en van rechts dat het geluk bracht. Als een lieveheersbeestje opvliegt zeggen we morgen mooi weer.
Dieren, wat hebben ze ons te zeggen. Wat betekent het als je een slak tegenkomt of een merel hoort zingen, mieren bij je binnenlopen, vlinders op je hand gaan zitten.
Elk dier heeft een betekenis. We laten deze dag jouw specifieke dier contact met je maken, naar je toekomen in een visioen of op een andere manier en gaan op onderzoek uit naar welke boodschap dit specifieke dier voor jou heeft.
Grote Arcana van het Tarotkaartspel
Wijsheid op het levenspad
Het levenspad is het pad dat je loopt op weg van lood naar goud.
Alles wat je meemaakt maakt jou tot je bijzondere zelf.
De kleurrijke kaarten van het Tarotspel vertellen een verhaal.
Welk verhaal past bij jou, waar voel jij je door aangetrokken en welke kaart zoekt jou op.
Ontrafel de geheimen van kleur en vorm en kom er weer een beetje wijzer uit.
Bomen en hun betekenis
De natuur is een geweldig fenomeen.
Met name bomen zorgen voor onze zuurstof
De dag waarop jij geboren bent correspondeert met een boom
Waar staat deze boom voor en wat maakt deze boom speciaal.
Wat is de boodschap en hoe zie jij jezelf.
Dat gaan we deze dag lekker uitvinden en vormgeven.
Wijze mannen en vrouwen en het Keltisch Jaarwiel
Het Keltisch Jaarwiel.oftewel de Keltische jaarkalender.
De seizoenen, de vieringen van licht en donker, zaaien en oogsten kortom de kracht van de natuur.
Van oudsher was de mens daar nauw mee verbonden.   
Wat weten wij nu nog van die oude jaarfeesten en hoe zouden we de natuur nog meer kunnen integreren in ons leven.
Betekenis van stenen, kruiden en het maken van een talisman.
Het komt allemaal aan bod bij deze workshop  
De Ultieme Wens
Onze wensen zijn voorgevoelens van datgene, wat we in staat zijn waar te maken. Aldus de filosoof Goethe ((1749-1832)
We hebben allemaal een diepe wens. Hoe kom je achter die wens en hoe zorg je dat die wens uitkomt. Hoe omschrijf je een wens, hoe stuur je deze de wereld in en hoe leer je open te staan voor t uitkomen van je wens.
Daarmee gaan we deze dag aan de slag
KOSTEN: 

De workshops kosten 155,- all inclusive. Materialen, doeken, koffietafel, lekkere lunch, optionele borrel en alles wat er verder nog bij komt kijken.

WAAR EN WANNEER

In Den Haag. tot zes personen vindt de workshop alle dagen van de week plaats in mijn Galerie/Atelier. Tot twaalf personen heb ik de mogelijkheid om een hele leuke lijstenmakerij af te huren. Zowel de werkplaats als de galerie. Omdat de lijstenmakerij nog gewoon in bedrijf is geef ik daar alleen op zondag en bij uitzondering en op aanvraag op maandag workshops. De lijstenmakerij bevindt zich in het leukste stukje van Den Haag. Niet al te ver van de A12 en op loopafstand van het Centraal Station.

INSCHRIJVEN INDIVIDUEEL

Je kunt je inschrijven door me een mail te sturen. Ik laat je weten welke workshop wanneer op stapel staat. Zodra er minimaal vier deelnemers zijn krijg je bericht en gaat de workshop definitief door.

WORKSHOP MET EEN EIGEN GROEP

Als je met een eigen groep mensen een workshop wilt volgen dan kan dat. Afhankelijk van de hoeveelheid personen bepalen we de lokatie en de dag.

WORKSHOP OP LOCATIE

Als je zelf een plek hebt kan ik ook op locatie komen. We bespreken of de locatie goed is voor een schilderworkshop, hoeveel mensen je in gedachten hebt en wat de aanleiding is.

14 + 14 =