KLEURKUNST

______________

Kleurkunst

Alles in de hele wereld is doordrongen van kleur. Het licht waardoor wij kunnen zien en waardoor wij kunnen leven bestaat uit alle kleuren die er zijn. Al deze kleuren samen zorgen voor een goede balans in lichaam en geest. Als iedereen in goede balans verkeert en daardoor lekker in zijn vel zit, ziet de wereld er meteen een stuk stralender en gezelliger uit.

Daarom maak ik meditatieve kleurkunst…

Wat is er bijzonder aan meditatieve kleurkunst

Een schilderij spreekt je aan omdat het iets met je doet, de kleuren spreken, datgene wat je ziet brengt je in een bepaalde gemoedstoestand, haalt herinneringen bij je naar boven.

Bij meditatieve kleurkunst is meer aan de hand.
De schilderijen hebben een bepaalde werking waardoor het wel eens voorkomt dat iemand zegt, ik voel me enorm aangetrokken door dat paarse schilderij terwijl ik niet eens van paars houd.
Dat komt omdat die persoon op dat moment sterk de behoefte heeft aan de kleur paars, de ondersteuning en versterking van die kleur goed kan gebruiken.

Energie

Kleur is energie. Kleur heeft invloed op onze gemoedstoestand en heeft zelfs een helende werking. Ons lichaam heeft verschillende energiepunten waarmee bepaalde kleuren corresponderen. Als er iets in ons lichaam of in onze geest hapert kan kleur een ondersteuning geven waardoor de geblokkeerde energievelden weer gaan stromen. Datzelfde geldt natuurlijk voor energiestoringen in omgeving, huis of bedrijf.
Naast het feit dat kleur energie laat stromen kan een kleurkunstschilderij ook bepaalde wensen stimuleren. Zo kan een schilderij eenheid brengen binnen een gezin, communicatie bevorderen binnen een bedrijf, je leren je open te stellen voor liefde, daadkracht ontwikkelen, creativiteit bevorderen en ga zo maar door.

Symboliek

Naast kleur werk ik met symboliek, zowel van getallen als van vormen. Door te kijken naar de meditatieve kleurkunst en helemaal ‘in’ het schilderij te gaan zitten kom je tot de ontdekking dat de schilderijen verborgen boodschappen bevatten. Zowel de kleur als de vormen vertellen hun verhaal. Soms heel duidelijk en soms verborgen komen bepaalde figuren en symbolen uit het schilderij naar voren. Elk schilderij vertelt uiteindelijk zijn eigen verhaal, jouw verhaal.

Werkwijze

Het kan zijn dat je een schilderij hebt gekozen puur omdat je het mooi vindt. Dat kan al genoeg zijn. Het kan ook zijn dat je nieuwsgierig bent naar de betekenis van je keuze. Waarom je voor een bepaald schilderij hebt gekozen, wat de kleur met je doet en wat de symbolen die in het schilderij verschijnen betekenen. Het zal je allemaal duidelijk worden gemaakt.
Als iemand een schilderij van mij uitkiest weet ik wat dat schilderij voor de persoon kan betekenen. Welke werking er van dat specifieke schilderij uitgaat.
Het kan ook zijn dat je iets speciaal voor jezelf wilt laten maken. Je eigen unieke schilderij. Een sprong in t diepe.
Een schilderij bij mij bestellen kan op twee manieren. Ofwel je noemt een favoriete kleur ofwel je zegt ‘doe maar wat’.
In beide gevallen heb ik een gesprek met je over doelstellingen, uitdagingen en mogelijkheden en wil ik een geboortedatum weten.
De geboortedatum bestaat uit getallen en getallen corresponderen voor mij weer met kleuren.
Of het nu gaat om een individu, een gezin, een baby, een bedrijf of alles bij elkaar het komt allemaal samen in dat ene specifieke kunstwerk.

Atelier

Mijn atelier is in de buitenlucht. Dat wil zeggen dat in al mijn werk zonne-energie zit. Geïnspireerd door het zonlicht in lente, zomer, herfst en winter kies ik een kleur en laat vervolgens kleur op kleur volgen.
Zo wordt een meditatief kleurkunstwerk geboren dat als doel heeft om voor inspiratie in de omgeving te zorgen

DIT BEN IK:

Over Batya

Batya van Brakel schildert meditatieve kleurkunst sinds 2002. Ze volgde verschillende cursussen maar haar doorbraak kwam toen ze onderweg was naar de Vrije Academie in Den Haag.

Lees meer

ADRES

Perziklaan 72
2564 TX Den Haag

OPENINGSTIJDEN

Op aanvraag

CONTACT

T: 06 – 53 288 194
@: batya@kleurkunst.nl

PORTFOLIO
Bekijk direct