BEDRIJVEN

______________

KLEURKUNST WORKSHOP VOOR BEDRIJVEN

Oftewel

VRIJHEID IN CREEREN

Kleurkunst in het kort

Abstracte schilderijen gemaakt op basis van intuïtie en gevoel. Niet zomaar een schilderworkshop maar een uitdaging ondersteund door muziek, meditatie en impulsen die door Batya aangereikt worden. Het gemaakte kleurkunstschilderij onthult door kleur en symboliek meer dan je in eerste instantie zou verwachten.

Creativiteit

Creativiteit is iets dat in ieder mens zit. Veel mensen zijn in het dagelijks leven zo druk met andere zaken dat er weinig tijd overschiet om ook nog creatief actief te zijn.

Creativiteit is niet alleen een uiting in iets tastbaars. Het hele creatieve proces zorgt ervoor dat je met je hoofd op een andere manier bezig bent dan normaal het geval is.

Creativiteit losmaken bij mensen is dan ook mensen anders laten denken of beter nog hun gedachten proberen uit te schakelen waardoor er ruimte ontstaat voor iets nieuws, iets onverwachts…

Werk en teambuilding (groepen)

Meedoen aan deze workshop, aan dit creatieve proces, heeft tot gevolg dat mensen leren op een andere manier met problemen op bijvoorbeeld het werk om te gaan of hun omgang met collega’s op een andere manier te benaderen.

De workshopleiders stimuleren tijdens de workshop d.m.v. speelse elementen zoals bepaalde muzieksoorten en het tijdens de schildersessie opzwepen en het anders keuzes te laten maken, de deelnemers een nieuwe weg te laten zien en voelen.

Iets wat uiteindelijk tastbaar wordt (het schilderij) en wat iedereen mee kan nemen in het dagelijkse werkproces (de ervaring).

Naast het feit dat er in elke persoon bijzondere dingen naar boven komen tijdens het schilderen is het gevolg van deze workshop dat mensen die ofwel dagelijks ofwel nooit met elkaar werken en soms zelfs op hele andere afdelingen of filialen zitten, elkaar op een hele bijzondere manier leren kennen (teambuilding) omdat ze in een groep samen kunst aan het maken zijn.

Betekenis

Niets is zonder betekenis. Datgene wat uiteindelijk door verschillende deelnemers op een doek is geschilderd heeft een diepere betekenis. Naast het kleurgebruik hebben ook vormen symbolische betekenis.

Niet alleen de samenwerking, het maken van keuzes, werkwijze en omgang met medeschilders zal het uiteindelijke resultaat beïnvloeden maar ook het onbewuste zal zijn weerslag hebben op het kunstwerk.

Het resultaat wordt na afloop door Batya besproken met vaak verrassende uitkomsten aangaande  doel, uitdaging, wensen, dromen, zelfvertrouwen en zaken die niet van tevoren te benoemen zijn.

Voor wie

Deze workshop is voor iedereen een uitdaging. Zowel mensen die nog nooit een penseel hebben vastgehouden als mensen die verdienstelijk schilderen, zullen merken dat deze workshop geen normale schilderles is. Het intuïtief schilderen onder begeleiding is een geheel nieuwe ervaring. Door bezig te zijn met je gevoel, handen, lichaam, kleur, penselen, verfmessen etcetera, is er geen plaats voor dagelijkse beslommeringen en komen nieuwe inzichten naar boven.

Hoe ziet de dag er uit
  • ontvangst
  • koffie en uitleg
  • kleur ervaren/schilderen
  • lunch
  • geleide meditatie
  • Eerste schilderij
  • Korte pauze + uitleg voor de start deel 2
  • Tweede schilderij
  • uitleg resultaten

In overleg met de opdrachtgever kan aan eventuele wensen voldaan worden of het een en ander aan het bedrijf aangepast.

Workshopleider

Batya van Brakel (o.a. Vrije Academie Den Haag) maakt meditatieve kleurkunst. Dat wil zeggen dat de schilderijen die zij maakt van invloed zijn op, een boodschap hebben voor, de persoon die zich tot een bepaald schilderij aangetrokken voelt, het schilderij uiteindelijk koopt, of een schilderij in opdracht laat maken.

Zij maakt hierbij gebruik van symboliek, van kleuren en vormen en als het om een opdracht gaat ook van de getallensymboliek van het geboorte- of het oprichtingsjaar.

Batya gaf workshop aan o.a.

Careermanagment Maastricht, Rijkswaterstaat Terneuzen en Rijkswaterstaat Haarlem, VIS trainingen Leiden, Lef en levenskeuze Eindhoven, Juniorkamer Amersfoort, Schoonenberg Gouda, huisartsenpraktijk Limburg.

 Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen  bel 070-3239337 of 06-53288194 of vul onderstaand contactformulier in.

Neem direct contact op

2 + 13 =

ADRES

Perziklaan 72
2564 TX Den Haag

OPENINGSTIJDEN

Op aanvraag

CONTACT

T: 06 – 53 288 194
@: batya@kleurkunst.nl

PORTFOLIO
Bekijk direct